портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Управління Верховного комісара ООН з прав людини систематично відслідковує загальнодоступну інформацію про порушення міжнародного права з прав людини та міжнародного гуманітарного права.

Опубліковано 23 березня 2022 року, 14:10

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) продовжує моніторинг впливу збройного нападу Російської Федерації на Україну на ситуацію з правами людини в країні, а також підготовку відповідних доповідей.

УВКПЛ систематично відслідковує загальнодоступну інформацію про порушення міжнародного права з прав людини та міжнародного гуманітарного права. УВКПЛ перевіряє відповідні повідомлення, в тому числі шляхом опитування жертв, свідків та отримання інформації з інших надійних джерел. Це важливо не лише для припинення порушень, які відбуваються зараз, а й для притягнення винних до відповідальності у майбутньому.

Якщо у вас є будь-яка інформація з перших рук щодо загибелі чи поранення цивільних осіб, пошкодження чи руйнування цивільних об’єктів, включаючи лікарні, школи, дитячі садки та житлові будинки, вбивств, насильницьких зникнень, свавільних затримань, катувань та жорстокого поводження, сексуального насильства та інших порушень прав людини у період з 24 лютого 2022 року – незалежно від належності ймовірного порушника, жертви чи місця, де це сталося – будь ласка, повідомте УВКПЛ про це у будь-якій формі (текст, фото, відео):

Електронна пошта: [email protected]

Місія у Facebook: пишіть УВКПЛ у месенджер у Facebook (https://www.facebook.com/UNHumanRightsUkraine)

Місія в Telegram: ohchr_hrmmu (лише повідомлення, можливість дзвінків відключена)

Місія в Viber: +380503746708 (лише повідомлення, можливість дзвінків відключена)

Просимо жертв та свідків таких порушень зв’язатися з УВКПЛ, якщо вони хочуть бути опитаними.

Отримана Місією інформація є суворо конфіденційною.

УВКПЛ гарантує, що інформація повністю захищена і що УВКПЛ ніколи не передає її третім особам без чіткої згоди джерела.