портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд продовжив виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 1 вересня поточного року

Опубліковано 02 вересня 2024 року, 17:30

Урядом 30 серпня поточного року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 989 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», якою внесені зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

Вказаними змінами передбачено продовження виплат на наступний шестимісячний період для особливо вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

Отже, для тих ВПО, у яких в серпні 2024 року мав завершитись період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені автоматично, без додаткового звернення, до лютого 2025 року. 

При цьому, протягом місяця з дати продовження виплати допомоги орган соціального захисту населення проводить перевірку щодо таких отримувачів на відповідність критеріям, зазначеним у цьому Порядку.

Критерії для отримання права на надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались з заявами з березня 2024 року.

Таким чином, оскільки після 1 вересня 2024 року продовження виплати допомоги на проживання буде здійснено автоматично, додатково нікуди звертатися не потрібно.

Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.