портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд спростив умови участі територіальних громад у пілотному проєкті "Розвиток соціальних послуг"

Опубліковано 23 липня 2021 року, 16:30 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 року № 741 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації пілотного проєкту “Розвиток соціальних послуг”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 204.

Кожна громада, яка візьме участь у проєкті, отримає від держави до 2 млн гривень на рік на розвиток соціальних послуг. 

У 2020 році коштами з державного бюджету, передбаченими на цей пілотний проєкт, не змогла скористатися жодна громада через недостатній розвиток соціальної інфраструктури. 

Проаналізувавши ситуацію, Міністерство соціальної політики України спростило умови участі у пілотному проєкті. Тепер на державну допомогу може претендувати кожна територіальна громада, у якій працює хоча б один фахівець із соціальної роботи. Також передбачається можливість участі у проєкті надавачів соціальних послуг державного, комунального та недержавного секторів.

«Ключові соціальні послуги мають бути доступні людині за місцем її проживання – у територіальній громаді. Ми розуміємо, що на місцевому рівні не вистачає кваліфікованих спеціалістів та ресурсів для створення якісних соціальних послуг, тому спростили умови участі у конкурсі, щоб кожна територіальна громада мала можливість отримати державну допомогу на розвиток соціальних послуг», - зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Також змінився перелік соціальних послуг, на оплату яких спрямовується бюджетні кошти. Громади, які візьмуть участь у пілотному проєкті, отримають фінансування на запровадження ключових соціальних послуг: 

  • денний догляд для осіб з інвалідністю (крім дітей) та осіб похилого віку;
  • денний догляд для дітей з інвалідністю;
  • підтримане проживання;
  • супровід під час інклюзивного навчання;
  • соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;
  • тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю; 
  • стаціонарний догляд.

З детальними умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням

Зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 року № 741, можна ознайомитись за посиланням