портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Увага! На Донеччині спостерігається погіршення погодних умов: контрастність температури повітря загрожує підмерзанням асфальтового покриття

Опубліковано 15 листопада 2016 року, 17:39

За даними синоптиків, на Донеччині спостерігатиметься погіршення погодних умов - до кінця тижня температура навколишнього середовища коливатиметься між плюсовими та мінусовими показниками (в середньому від +2°C до -2°C).

15 та 16 листопада на території регіону спостерігатимуться короткочасні опади у вигляді дрібного дощу з мокрим снігом. У Волноваському районі прогнозується замерзаючий туман та погіршення видимості. Наприкінці поточного тижня добова амплітуда коливань температури повітря збережеться – погода буде хмарна з проясненнями.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв з проханням бути особливо уважними та обережними за кермом! Неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху: не перевищувати швидкість; зберігати безпечну дистанцію, зважаючи на наявну дорожньо-транспортну та метеорологічну ситуацію; з особливою обережністю рухатися залізничними переїздами, шляхопроводами та мостами; утримуватися від ризикованих маневрувань, зводячи нанівець імовірність екстреного гальмування; в умовах недостатньої видимості обов’язково рухатися з увімкненим ближнім світлом фар або протитуманними ліхтарями; обов’язково перевірити технічний стан транспортного засобу та оснастити його до зимової негоди.  

Як повідомлялось раніше, філії ДП «Донецький облавтодор» цілком готові до боротьби з прогнозованою стихією: підприємством   підготовлено  151 од. спеціалізованої техніки та 85 од. навісного обладнання. Крім того, для зберігання протиожеледних матеріалів облаштовано 23 бази (заготовлено 22 тис. т фрикційних матеріалів та 5 тис. т технічної солі), а також створено необхідний десятиденний запас бензину та дизельного палива. Для ліквідації аварійної ямковості заготовлено 500 т органо-мінеральної суміші. Обабіч автодоріг встановлено 487 комплектів «сезонних» дорожніх знаків (1.13 «Слизька дорога», 7.12 «Ожеледиця», табличок 7.2.1 «Зона дії»).

Додамо, що Службою складено Перелік снігозаносних ділянок автодоріг загального користування державного та місцевого значення: 65 ділянок автошляхів загальною протяжністю 52,7 км буде облаштовано засобами пасивного снігозахисту(снігозатримуючими щитами).

Наразі техніка філій ДП «Донецький облавтодор» перебуває у черговому режимі роботи. Зранку напоготові знаходяться 28 од. спеціальної техніки (у тому числі 16 КДМ). Цілодобово чергує мобільна група для моніторингу ситуації на дорогах та визначення пріоритетної дислокації машин і механізмів.

Нагадаємо, з початку року на Донеччині задля безпеки дорожнього руху ліквідовано понад 364 тис. м2 ямковості та 10 тис. м2 сітки тріщин; встановлено або замінено 8 539 дорожніх знаків; поновлено 1 571 км горизонтальної розмітки та позначено 12 225 м2 пішохідних переходів і напрямних острівців; встановлено або замінено 1 153 напрямних стовпчика; відремонтовано 1 779 м бар’єрного огородження; а також для забезпечення видимості дорожніх знаків вирубано 487 км чагарникової порослі.

Номери телефонів аналітично-диспетчерських служб в областях 

Оперативні світлини щодо стану автошляхів загального користування в умовах зимової негоди (із зазначенням чітких координат) можна надсилати на електронну адресу прес-служби Укравтодору для створення узагальненого фотозвіту для користувачів доріг: [email protected]

Майданчики для відстою автотранспорту

а/д М-03 Київ – Харків – Довжанський:

  • км 647 – праворуч (кордон із Харківською областю);
  • км 671 – ліворуч (м. Слов’янськ, пост поліції);
  • км 699 – ліворуч (майданчик відпочинку);
  • км 711 – ліворуч/праворуч (ДРП-5);

а/д М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине:

  • км 420  ліворуч (с. Михайлівка, пост поліції);

а/д М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ:

  • км 620 – ліворуч/праворуч (смт Мангуш, пост поліції);

а/д Н-20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь:

  • км 7 – ліворуч (придорожній ринок);
  • км 39 – ліворуч (в’їзд у м. Костянтинівка);
  • км 180 – ліворуч (майданчик відпочинку);

а/д Н-15 Запоріжжя – Донецьк:

  • км 151 – ліворуч (с. Богатир, пост поліції)  та всі об’єкти дорожнього сервісу (АЗС, СТО тощо).

 Прес-служба САД у Донецькій області