портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Жебрівський взяв під контроль вирішення проблем маріупольського «Азовзагальмашу»

Опубліковано 16 листопада 2016 року, 08:00

Графік погашення заборгованості з виплати заробітної плати та план виведення із стану банкрутства  маріупольського ПАТ «Азовзагальмаш» (група «Азовмаш») – пріоритетні завдання, які поставив перед керівництвом підприємства голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Уже наступного тижня керівництво області чекає чітких шляхів вирішення цих проблем. Хоча частка держави у підприємстві є не значною, однак його діяльність суттєво впливає на життєдіяльність регіону, оскільки там працює близько 4400 осіб.

Станом на початок жовтня заборгованість із виплати зарплати становила 133 млн. грн. Крім цього, підприємство перебуває в стадії банкрутства. Попередньо до підприємства виставлено близько 400 фінансових претензій на загальну суму 500 млн грн. 

«Я розумію, що там незначна частка державної власності, але на «Азовмаші» працюють  люди і залишити їх в такій ситуації ми не можемо.  Я готовий піднімати це питання на рівні міністерств, але ініціатива має йти від вас. Зі свого боку ми будемо максимально сприяти тому, щоб Міністерство інфраструктури, Укрзалізниця, європейські партнери свої замовлення розміщували на «Азовмаші», - наголосив Павло Жебрівський, звертаючись до в.о. директора підприємства.

Ще одна проблема, яку тягне за собою невиплата зарплат, – це втрата права на отримання субсидій. Зарплата нараховується, але не виплачується, і працівники не мають права на субсидії. По факту - люди не мають ні зарплати, ні субсидій.

Тому наступного тижня Павло Жебрівський ініціює зустріч з власниками підприємства в присутності арбітражного керуючого, під час якої хоче почути чіткий план погашення заборгованості по зарплаті та відновлення роботи заводу.

2 1

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою