портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В інтернатних закладах Донеччини відзначили свято Миколая

Опубліковано 06 грудня 2023 року, 20:08 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я мешканців  інтернатних закладів системи соціального захисту населення області було здійснено їх евакуацію в різні регіони нашої країни, а деякі з них отримали прихисток в Королівстві Іспанія, Латвійській та Італійській Республіках.

Цього року вихованці Дружківського дитячого будинку-інтернату вже вдруге зустрічали Святого Миколая в Королівстві Іспанія. Вони із задоволенням взяли участь у низці святкових заходів.

Напередодні свята працювала пошта Святого Миколая і діти малювали та писали листи зі своїми мріями та побажаннями, у яких просили скорішої Перемоги та Миру в Україні. Потім із захопленням брали участь у грі-квесті «Я чекаю Миколая» - шукали подарунки від Миколая, робили добрі справи та виконували інші  завдання, пов’язані з тематикою свята. Це створювало атмосферу радості, добра та взаєморозуміння між вихованцями та співробітниками. Ну і авжеж, за доброю традицією, сьогодні зранку всі мешканці традиційно знайшли під подушкою солодощі від Святого Миколая. 

Також вихованці відвідали святкове богослужіння до Дня Святого Миколая та взяли участь у святковій виставі разом з членами української громади, під час якої дякували українським захисникам, просили Святого Миколая захищати та оберігати їх!

Підопічні Бахмутського психоневрологічного інтернату, які мешкають у пансіонаті Калкуне м. Даугавпілс Латвійскої Республіки, також були зарошені приймаючою стороною  на святкування Дня Святого Миколая, де співали українські пісні.

Також адміністраціями інтернатних закладів було організовано онлайн-привітання евакуйованих підопічних, які наразі проживають в інтернатних закладах більш безпечних регіонів країни, та направлено привітальні листівки. Спілкування пройшло в позитивній, душевній атмосфері. Підопічні були дуже раді побачити знайомі обличчя.