портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Мінмолодьспорту відбулась зустріч Робочої групи щодо розвитку молодіжної сфери, національно-патріотичного виховання на території Донецької та Луганської областей

Опубліковано 05 лютого 2019 року, 14:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

4 лютого 2019 року в Міністерстві молоді та спорту України відбулася зустріч Робочої групи щодо розвитку молодіжної сфери, національно-патріотичного виховання на території Донецької та Луганської областей. 

З вітальним словом до учасників засідання звернувся заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема. Він розповів про пріоритети роботи Міністерства щодо розвитку молодіжної сфери, національно-патріотичного виховання та наголосив на важливості об'єднання зусиль влади і громадськості в напрямі створення нових можливостей, реалізації проектів та ініціатив для дітей та молоді Донеччини і Луганщини. 

Учасники зустрічі обговорили можливі формати взаємодії з молодіжним середовищем зазначених регіонів, обмінялися думками і пропозиціями щодо проведення спільних заходів. 

Зокрема, консультант Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Річард Герц поділився результатами опитування думок молоді в рамках проекту U-report. 

Бачення поточної ситуації в Луганській області в молодіжній сфері, а також про питання участі молоді та її активності розповідала Альона Целухіна, стажер громадської організації «Стан». 

Представник управління молоді та спорту Маріупольської міської ради Лариса Синєгуб розповіла про актуальні процеси в молодіжній сфері Маріуполя. Про загальний стан справ у молодіжній сфері в Донецькій області розповіла заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна. 

Напрями та плани діяльності Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб презентував учасникам засідання Павло Кулик, головний спеціаліст відділу з питань конфліктного та постконфліктного врегулювання. 

Гаяна Юксель, радник Міністра молоді та спорту України з питань Криму та член Меджлісу кримськотатарського народу презентувала заходи, присвячені 5-й річниці тимчасової окупації Криму і Севастополя та 75-й річниці Депортації та геноциду кримськотатарського народу з Криму до Середньої Азії. 

Окрім цього, було презентовано проекти та можливості для молоіді, зокрема керівник програми з питань розвитку молоді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лілія Любомудрова представила проект «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні», представник проекту «Демократичне врядування у Східній Україні» Віталій Чумак розповів про напрями та етапи реалізації зазначеного проекту, а Світлана Колодій презентувала національні обміни молоддю «GoxChange». 

За результатами зустрічі домовлено про формування спільного плану заходів органів влади та інститутів громадянського суспільства, які проводитимуться у 2019 році на території Донецької та Луганської областей, а також для молоді з цих регіонів.