портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Олександрівському районі готуються до опалювального та навчального сезону

Опубліковано 13 серпня 2018 року, 17:06

З метою вирішення актуальних питань життєдіяльності району, аналізу роботи управлінь та відділів  в райдержадміністрації 13 серпня відбулась щотижнева апаратна нарада, яку очолив в.о. голови райдержадміністрації Володимир Давимука.

В її роботі взяли участь начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники комунальних підприємств та установ району, представники ЗМІ.

Відповідно до порядку денного під час наради було обговорено питання у сфері житлово-комунального господарства, зокрема щодо стану підготовки до опалювального періоду 2018 – 2019 років. Так,  за словами начальника відділу містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства райдержадміністрації Марини Любченко, станом на 13 серпня в цій галузі виконані наступні заходи: із 20 котелень підготовлено 11 ( 55%), із 28 багатоповерхових будинків підготовлено 20 (71%), підготовка соціальної сфери становить 87%, водопровідних мереж 70%. Також було розглянуто питання оплати мещканцями смт Олександрівки житлово-комунальних послуг. З урахуванням пільг та субсидій розрахунок населення за січень – серпень 2018 року складає:

-послуги теплопостачання – 1 267, 1 тис. грн.,

-послуги водопостачання та водовідведення – 169,8 тис.грн.,

-квартирна плата та послуги за утримання прибудинкових територій – 130,5 тис.грн. що відповідає рівню сплати за отримані послуги на позначці 107% .

У ході наради порушувались питання про стан оздоровлення дітей пільгових категорій, по якому доповіла начальник сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Тетяна Кухтик, яка повідомила, що наразі процес оздоровлення дітей триває, на даний час оздоровлено 38 дітей пільгових категорій, до кінця оздоровчої кампанії планується оздоровити 8 дітей. Завідувач сектору наголосила, що в цьому році за методикою часткового відшкодування вартості путівок в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку дітей Донецької області оздоровлено 34 дитини.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталя Доценко проінформувала про стан заходів з підготовки закладів освіти до початку нового навчального року, підкресливши, що всі заходи проводяться згідно встановлених термінів й всі роботи будуть завершені вчасно. Районні заклади освіти в повній готовності зустрінуть школярів  01 вересня 2018 року.

Директор районного Центру соціальних служб сімї та молоді Світлана Бахтар повідомила, що на поточному тижні буде розпочато обстеження сімей щодо контролю  за цільовим використанням  соціальної допомоги на дітей, обстаженням будуть охоплені всі сім`ї які опинилися в складних життєвих обставинах.

Володимир Давимука підвів підсумки наради, надав протокольні доручення, акцентував особливу увагу на дотриманні трудової та виконавської дисципліни у відділах апарату та структурних підрозділах райдержадміністрації та  дотриманні законів України «Про державну служби» та «Про запобігання корупції».

Олександрівська РДА