портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В освітніх консультаційних пунктах на деокупованих територіях навчаються понад 500 дітей

Опубліковано 08 лютого 2023 року, 14:01

Про досвід відновлення навчального процесу в деокупованих територіальних громадах області докладно розповіла на брифінгу директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева. 

Одним з перших після деокупації Лиманської та Святогірської громад  для освітян було питання, яким чином організувати навчання для дітей на цих територіях. Відсутність світла, неможливість проведення дистанційного навчання, пошкоджені, знищені, розграбовані окупантами заклади освіти…

В таких умовах  на місцях створили освітні консультаційні пункти, в яких педагоги об`єднали дітей. Були надані приміщення. Деякі пункти на сьогодні вже забезпечені інтернетом, тут є комп`ютери,  нетбуки. Діти можуть отримувати знання, спілкуватися зі своїми однолітками, з учителями. І що дуже важливо - отримувати психологічну допомогу, ту підтримку, якої потребують не тільки учні, а й батьки та педагогічні працівники, що тривалий час перебували на окупованій території.

Таких освітніх консультаційних пунктів на території Святогірської громади, яка була частково окупована, зараз діє чотири, там навчається 125 учнів. У Лиманській громаді створено 10 таких пунктів, до яких залучили 382 дітей. На жаль, безпекова ситуація не дає можливості відкривати такі освітні центри у деяких населених пунктах.