портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся онлайн-тренінг для молоді Донеччини «Протидія мові ворожнечі в Інтернеті»

Опубліковано 08 лютого 2023 року, 13:47 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

До Міжнародного дня безпечного Інтернету 7 лютого відбувся онлайн-тренінг «Протидія мові ворожнечі в Інтернеті» для молоді Донеччини. Захід проведено за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром.

Під час заходу були розглянуті теми: 

- інтернет-грамотність 

- протидія мові ненависті 

- онлайн права 

Учасникам  тренінгу  було запропоновано подумати, яким чином вони використовують Інтернет і як можна брати участь онлайн. Визначили та оцінили свій рівень онлайн-участі та  дізналася як ефективно протидіяти ненависті та склали план, як просувати права людини в онлайн-просторі.

Дедалі більше дітей, підлітків та молоді  мають доступ до Інтернету. Тому важливо знати, які ризики існують під час перебування у віртуальному світі.  

Мова ненависті небезпечна не стільки своїми внутрішніми руйнівними властивостями, скільки тим, що вона є основою для подальших, більш істотних, порушень прав людини, включаючи фізичне насильство. Якщо залишити «мову ненависті» без уваги, то вона виходить за межі Інтернету, спонукаючи подальші расові конфлікти та інші форми дискримінації та насильства.  

#Додмц
#безпечний_інтернет

#протидія_мові_ворожнечі

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації