портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В територіальних громадах на Донеччині протягом 2021 року створили три центри безпеки

Опубліковано 28 січня 2022 року, 13:40

Будівництво трьох центрів безпеки громадян було завершено у Донецькій області у 2021 році.  Про це під час зборів з підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту минулого року та визначення основних завдань на 2022 рік повідомив директор департаменту цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко. 

Збори пройшли під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна.

«Протягом 2021 року за підтримки ОДА тривала робота щодо розбудови мережі центрів безпеки громадян у громадах області. У 2021 році завершено будівництво 3 центрів безпеки громадян, які восени минулого року вже розпочали свою роботу. Всього на території області функціонує 16 центрів безпеки громадян. Одночасно тривають заходи з підтримки технічного оснащення підрозділів ГУ ДСНС України у Донецькій області. На забезпечення рятувальників захисним спеціальним одягом та спорядженням з обласного бюджету у 2021 році було виділено майже 13 мільйонів гривень», - повідомив Ігор Бойко.

Заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін  зазначив, що наразі актуальним залишається проведення оцінки спроможності новоутворених територіальних громад забезпечити захист населення від надзвичайних ситуацій.

«В умовах збройної агресії Російської Федерації питання цивільного захисту вимагають від нас забезпечення максимальної готовності до реагування на надзвичайні ситуації як в мирний час, так і в особливий період. Головним викликом для цивільного захисту області у 2021 році стало питання забезпечення функціонування територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в Донецькій області насамперед через зміну адміністративно-територіального устрою», - наголосив Вадим Філашкін.

У своєму виступі Ігор Бойко зазначив, що наразі в усіх громадах утворені комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, сформовані ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, а також cкореговано план реагування територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.