портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін обговорив ситуацію з водопостачанням з представниками адміністрацій та підрозділів ОДА

Опубліковано 29 квітня 2024 року, 16:18

Про проблеми з водопостачанням у Покровському районі говорили сьогодні на позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області. Про це повідомляє голова Донецької облдержадміністарції, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Разом з керівниками профільних підрозділів ОДА, місцевих адміністрацій та «Води Донбасу» говорили про ускладнену ситуацію із водопостачанням у Покровській, Мирноградській, Новогродівській, Гродівській та Удачненській громадах.

Внаслідок ворожих обстрілів 1 квітня було знеструмлено Карлівську фільтрувальну станцію, а 12 квітня — зруйновано греблю Карлівського водосховища. Це призвело до неконтрольованого скидання води з Карлівського водосховища до річки Вовчої з підтопленням території нижче за течією.

Після цього Гродівка і Новогродівка залишилися без водопостачання, а водопостачання в Покровську та Мирнограді почало вестися за графіком 3-1-3 за рахунок модульної фільтрувальної станції з очистки шахтної води, де 1 день відведено «Воді Донбасу» для технологічних процесів на заповнення резервуарів. Вода подавалася в обмеженій кількості.

За результатами засідання доручив забезпечити доставку води населенню, а також організувати безкоштовні пункти її роздачі. Керівникам військових адміністрацій — розробити плани першочергових дій для стабілізації ситуації, та, за необхідності, оновити схеми системи водопостачання громад. Також доручив визначити потреби у спеціалізованій комунальній техніці, матеріалах, обладнанні, устаткуванні, необхідних для сталого водозабезпечення споживачів у відповідних громадах», - наголосив Вадим Філашкін.