портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін підбив підсумки подій цього тижня

Опубліковано 20 січня 2024 року, 18:11

Голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник ОВА Вадим Філашкін підбив у своєму виступі короткі підсумки подій цього тижня.

«З понеділка росіяни близько 8 тисяч разів обстрілювали Донеччину — як лінію фронту, так і міста у відносному тилу. Це – Лиманська міська громада, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Вугледар та місто Курахове.

Місто Курахове цього тижня досить сильно потерпало від атак російських загарбників. Під щільним обстрілом ворога перебувала Курахівська ТЕС. Після одного з влучань пошкоджено важливий вузол Курахівської ТЕС — зараз ведуться відновлювальні роботи, жителі міста залишаються з електрикою», - зазначив очільник Донеччини.

Щодо гуманітарного напрямку. За словами голови Донецької ОДА, зараз до міста Авдіївки веде лише одна дорога – «дорога життя». Дуже складним є сьогодні доправити допомогу мешканцям міста як для органів влади, так і для міжнародних партнерів. «Найбільш важко завозити гуманітарну допомогу до міст Торецька, Очеретиного та Вугледара. Працюємо з волонтерами, працюємо з військовими – нашими захисниками, щоби вони допомагали нам у цьому напрямку», - повідомив Вадим Філашкін.

Багато людей задають питання щодо ситуації в місті Покровську та надання допомоги жителям міста після ворожих обстрілів. «Органи влади проводять усі обстеження зруйнованого та пошкодженого житла, щоб люди могли отримати компенсацію за програмою «єВідновлення». Робота за цим напрямком триває. Було прийнято рішення на місцевому рівні, що за зруйноване житло органи влади виплатять по 80 тисяч гривень», - підкреслив голова Донецької обласної державної адміністрації.

Важливою подією цього тижня Вадим Філашкін назвав також підписання плану-меморандуму з постійними партнерами Донецької ОДА, які допомагають області як у питаннях медицини, так і в наданні гуманітарної допомоги. «Діяльність у цьому напрямку триватиме й надалі», - наголосив очільник Донеччини.

Також цього тижня було передано 14 автомобілів для українських воїнів-захисників, які боронять Донеччину.

Короткі підсумки тижня — у відео.