портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 21 січня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

6 січня 2024 року російська військові випустили по Покровському району вісім ракет. В той день у селі Рівне росіяни вбили 31-річного Олександра Самофалова та його сім’ю: дружину, маму, дітей і племінника. Усі вони опинилися під завалами житлового будинку. 

Олександр був родом із міста Мирноград. Обожнював автомобілі. Працював на станціях технічного обслуговування. Жив із родиною у селі Рівне. 

«Саша був ввічливим, спокійним, виваженим. Дуже любив дружину Дашу і дітей. Чудово знався на машинах і багато чого продовжував про них вивчати», – розповіла кума Анастасія Новікова-Михайлюк.

Через повномасштабну війну сім’я Сашка змушена була переїхати до Києва. Тут він також влаштувався у автомайстерню. У будинку у селі Рівне залишилася його мама. 

Самофалові приїхали в Рівне на різдвяно-новорічні свята. Сашко з дружиною Дашею і дітьми зупинилися в його тещі. До мами того дня прийшли всього на пів години: хотіли принести кутю і привітати зі святами. Коли рідні зібралися разом, у дім прилетіла ракета.

«Після першого вибуху теща Сашка ще дзвонила до них. Уже після другого – з ними зник звʼязок. Усіх, хто там був, окрім трирічної доньки Сашка, Єви, розірвало на шматки. Тіло донечки частково вціліло», – додала Анастасія.

В Олександра Самофалова залишився брат та інші родичі. 

З 24 лютого росіяни вбили 1833 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4484. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!