портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін повідомив, що з початку тижня росіяни вбили 8 цивільних жителів Донеччини, поранили 33 — серед поранених 5 дітей

Опубліковано 27 січня 2024 року, 14:12

Про ситуацію на фронті, проведення евакуації та роботу комунальних служб розповів голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник ОВА Вадим Філашкін у коротких підсумках тижня.

«Ворог неодноразово намагається прорвати лінію оборони по всьому напрямку, але наші захисники стримують окупантів, - зазначив очільник Донеччини. - Більше 9 тисяч разів загарбники обстрілювали як лінію фронту, так і прифронтові міста. На жаль, є загиблі. Вісім людей загинули, 33 отримали поранення, і серед поранених п’ятеро дітей.

Триває примусова евакуація з трьох населених пунктів Торецької громади — з понеділка звідти евакуйовано 6 дітей, залишається ще 21 дитина. 24 січня на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС прийнято рішення про примусову евакуацію родин з дітьми з окремих населених пунктів Мар’їнської та Очеретинської територіальних громад. Зараз там знаходяться 72 дитини.

З прифронтових населених пунктів за цей тиждень ми вже евакуювали 467 осіб, в тому числі 102 дитини.

Вкотре наголошую на необхідності людям, які не задіяні в напрямку оборони міст, у напрямку роботи об’єктів критичної інфраструктури, евакуюватися з Донеччини до більш безпечних районів».

Вадим Філашкін підкреслив, що для тих, хто залишається в області, представники влади спільно з працівниками підприємств енергетики та комунальних служб намагаються підтримувати нормальні умови життя.

«За цей тиждень енергетики вже змогли повернути електрику в 38 населених пунктів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій, - зазначив голова облдержадміністрації. - Водночас, 78 населених пунктів області досі залишаються без електропостачання.

Щодо водопостачання. Вчора російські окупанти обстріляли Карлівську фільтрувальну станцію, пошкодили лінію електропередач. Завдяки злагодженій роботі енергетиків та комунальників вдалося дуже швидко ліквідувати наслідки обстрілу та запустити роботу фільтрувальної станції. Щиро вдячний всім працівникам цих комунальних служб за оперативне реагування на виклики сьогодення».

Щодо важливих подій цього тижня Вадим Філашкін повідомив:

«Провели засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність». Закликаю до доцільного використання бюджетних коштів та раціонального ставлення до процесів відбудови регіону. Зусилля громад області мають бути спрямовані на ремонт та оснащення укриттів та об’єктів цивільного захисту населення, допомогу Силам оборони України, відбудову важливих для життєдіяльності громад об’єктів та доріг.

Важливим залишається гуманітарний напрямок на Донеччині. Від початку 2024 року гуманітарний штаб Донецької області розподілив та видав понад 527,5 тонни гуманітарної допомоги.

Вдячний всім, хто допомагає пережити виклики війни на Донеччині».

Короткі підсумки тижня — у відео.