портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін разом з очільниками громад обговорив енергозабезпечення на Донеччині

Опубліковано 18 липня 2024 року, 19:17

Про це повідомляє голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Разом з очільниками громад області взяв участь у брифінгу з питань енергозабезпечення та підготовки до осінньо-зимового періоду. Захід організували з ініціативи Офісу Президента України та Міністерства енергетики України.

Під час брифінгу розглянули важливе для всієї країни питання — стабілізацію енергетичного сектору. Ворог постійно руйнує наші електростанції, виводить з ладу трансформатори, знищує електричні мережі. Тому для держави важливо швидко та якісно відновлювати втрачене. Для цього постійно ведеться робота з міжнародними партнерами, опрацьовуються всі можливі варіанти вирішення проблеми.

Одним з варіантів покращення ситуації з постачанням електроенергії є залучення додаткового устаткування для генерації. Щоб розширити можливості генерації, Уряд запровадив ряд програм для підтримки бізнесу та мешканців. Зокрема, за державною програмою «5-7-9» на пільгових умовах бізнес може придбати генеруюче обладнання, а ОСББ і громадяни можуть облаштувати свої будинки сонячними панелями.

Також під час брифінгу повідомили, що з 20 липня починає роботу гаряча лінія з енергетичних питань за номером 15-49, де громадяни зможуть поставити питання про підключення до електричних та газових мереж, отримання пільгового кредитування, участі у програмах державної підтримки з енергоефективності та інших питань.

Разом ми здолаємо всі виклики!