портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 18 липня 2024 року, 19:28

🔹Оперативна ситуація в Донецькій області станом на ранок 18 липня. Всього за добу росіяни 25 разів обстріляли населені пункти області. Є поранені та численні руйнування обʼєктів внаслідок обстрілу окупантами. З лінії фронту евакуйовано 325 людей, у тому числі 28 дітей. 

🔸СБУ затримала коригувальника, який наводив російські КАБи на позиції Сил оборони на Донеччині. Зловмисник передавав геолокації артилерії ЗСУ, що атакують на східному фронті. Фігурантом справи є 49-річний місцевий житель.

🔹Донецька обласна бібліотека для дітей підготувала видання «Її Величність – Мова». Ця війна спричинила появу численних неологізмів і сталих виразів. Нові книги стануть у пригоді всім, хто хоче вивчити нове та пригадати забуте. 

🔸На Донеччині залучають додаткове устаткування для генерації електроенергії. Вадим Філашкін спільно з очільниками громад області обговорив питання енергозабезпечення та підготовки до осінньо-зимового періоду.

🔹Пенсійне забезпечення для військовослужбовців. Для українських захисників передбачена низка видів пенсій: з поміж іншого, за вислугу років та по інвалідності. Крім того, право на пенсію військовослужбовців зберігається у разі їх призову на військову службу.

🔸Мобільний центр зайнятості надав послуги під час виїзної сесії мешканцям громад Золотопрудського старостинського округу. Працівники центру розповіли охочим про актуальні вакансії та проходження профнавчання. Крім того, поінформували і підприємців про можливості їхнього бізнесу.