портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін участь у засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення

Опубліковано 05 серпня 2024 року, 19:08

Про це повідомляє голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Взяв участь у засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Засідання пройшло під головуванням віце-прем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Під час засідання прийняли рішення про проведення евакуації дітей з їх родинами у примусовий спосіб з Мирнограда, сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка та міста Новогродівка Новогродівської громади, сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської громади, сіл Костянтинопольське та Острівське Курахівської громади.

За рекомендацією командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Андрія Гнатова прийняли рішення про проведення примусової евакуації дітей з міста Селидове. Місто щодня знаходиться під ворожими обстрілами, а до лінії фронту залишилось 8 кілометрів. Тому поки є час, маємо убезпечити дітей з цього населеного пункту.

Також сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області прийняли рішення про проведення евакуації у примусовий спосіб дітей з населених пунктів, наближених до лінії розмежування на 10 кілометрів. Серед них населені пункти Селидівської, Курахівської та Іллінівської громад.

Евакуація проводиться броньованим транспортом силами підрозділів поліції та ДСНС, родини доправляються до евакуаційного хабу. Звідти далі - до місць тимчасового проживання у Рівненській та Полтавській областях, а також в інших регіонах України.