портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ваучер на навчання - реальний шанс здобути професію чи підвищити кваліфікацію

Опубліковано 24 липня 2023 року, 09:19 , Донецький обласний центр зайнятості

Питання конкурентоспроможності на ринку праці завжди актуальне, адже успішність кожного залежить від готовності до саморозвитку та самовдосконалення. І допомогти у цьому може ваучер на навчання, який дозволяє здобути нові професійні знання та навички.

Серед клієнтів служби зайнятості Донеччини, що отримали ваучер – Дар’я Ігнатьєва з міста Курахове. Молода жінка має статус ВПО, тимчасово мешкає у м. Хуст Закарпатської області.

У 2018 році вона закінчила Донецький національний університет імені Василя Стуса за спеціальністю «Хімія». Зараз викладає в Курахівській гімназії №2, 2022-2023 навчальний рік працювала дистанційно. Жінка неодноразово замислювалася над тим, щоб опанувати ще одну суміжну професію, яка б дозволила розширити можливості у плані професійної реалізації.

На початку червня вона залишила онлайн-заявку на порталі Державної служби зайнятості і вже наступного дня їй зателефонувала фахівчиня Мар’їнського районного центру зайнятості. Під час співбесіди були обговорені напрями та умови навчання, заклади освіти, які мають ліцензії за бажаною професією.

Дар’я вирішила опанувати суміжну спеціальність «Середня освіта (Фізика)» та з трьох запропонованих навчальних закладів обрала Донбаський державний педагогічний університет.

«Я вважаю, що буде чудовою можливістю навчатися саме в педагогічному виші. Це допоможе мені розширити власну компетентність і підвищити кваліфікацію у сфері викладання», - зазначила дівчина.

Дар’я отримала ваучер на навчання та очікує початку вступної кампанії 31 липня.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості