портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 24 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

20 квітня 2022 року від російських обстрілів села Зелене Поле, що у Волноваському районі, загинув 49-річний Анатолій Зеркаль. Він отримав мінно-вибухові травми, які були несумісні з життям.

Анатолій Зеркаль народився на Донеччині. Навчався у Великоновосілківському професійно-технічному училищі на тракториста. Працював за спеціальністю у рідному селі. Любив рибалити та доглядати сад біля свого будинку.

«Тато був чуйною людиною, нікому не відмовляв у допомозі. Віддано і важко працював усе життя», – розповіла донька загиблого, Валерія. 

Після початку повномасштабної війни Анатолій не хотів покидати рідне Зелене Поле. Казав доньці, що залишатиметься там до останнього. 

В обідню пору 20 квітня 2022 року Валерія ще розмовляла з батьком по телефону, а ввечері звʼязок із ним зник. 

Як потім з’ясувалося, того дня були сильні обстріли. Анатолій разом із односельчанами ховався в укритті. Коли настала тиша, вирішив поїхати велосипедом до свого будинку, аби подивитися, чи він вцілів. Та невдовзі російська армія знову обстріляла село з міномета. Анатолій не доїхав до своєї оселі 50-70 метрів.

У загиблого залишилася донька зі сімʼєю.

З 24 лютого росіяни вбили 1629 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3885. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!