портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Важливі зміни відбулись у справі збереження культурної спадщини

Опубліковано 29 листопада 2023 року, 15:35 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні представники управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації разом із т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростиславом Карандєєвим, заступником Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталією Козловською,  народними депутатами Оленою Шуляк та Євгенією Кравчук,  в. о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Дмитром Макаренком взяли  участь у презентації та Training workshop "Державного реєстру нерухомих пам'яток України", який був представлений Міністерством культури та інформаційної політики України. 

 Створення цього реєстру пройшло кілька етапів. У 2024 році його введуть  в експлуатацію, і він стане доступним для широкого перегляду. Але попереду ще значний обсяг роботи з наповнення, доопрацювання та інтеграції з містобудівними та земельними кадастрами. Інформаційно-комунікаційна система «Державний реєстр нерухомих пам’яток України» дозволить сформувати єдиний  обсяг даних про всі об’єкти культурної спадщини України, враховуючи й ті об'єкти, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях. 

Впровадження реєстру буде сприяти перешкоджанню хаотичній забудові в історичних ареалах міст, стане ключовим досягненням для збереження культурних пам'яток у нашій державі, а також свідченням успішної співпраці на всіх рівнях державного управління.