портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вчителі з Донецької області взяли участь у науково-практичному семінарі «Історична пам’ять vs історична політика»

Опубліковано 27 жовтня 2020 року, 13:30 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Науково-практичний семінар «Історична пам’ять vs історична політика» відбувся для вчителів історії закладів загальної середньої освіти Донеччини та Вінниччини у межах ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Трансформації історичної пам’яті». 

 Організаторами виступили кафедра історії України та спеціальних галузей історичної науки Донецького національного університету імені Василя Стуса спільно з Центральноукраїнським осередком Українського інституту національної пам’яті за участі Донецького інституту післядипломної педагогічної освіти. У заході взяли участь 96 освітян (наживо та віртуально), серед них – 65 учасників із Донецької області.

Сутність історичної пам’яті, індивідуальний її вимір, підручник як інструмент історичної політики, історія України в інформаційному протистоянні, діяльність Українського інституту національної пам’яті у розбудові національної ідентичності – таке коло порушених проблем, які висвітили доповідачі. Викладачі Донецького національного університету імені Василя Стуса та Українського інституту національної пам’яті презентували результати своїх досліджень, а також надали рекомендації щодо опрацювання джерел.

Учасники наголосили на високій місії вчителів історії у складній роботі з подолання розірваної пам'яті українців. Тож презентовані матеріали та результати досліджень стануть у пригоді освітянам під час підготовки до уроків та виховних заходів.