портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА закликав мешканців Донеччини визначитися щодо нового постачальника газу та укласти договір

Опубліковано 27 жовтня 2020 року, 12:07

Активніше укладати договори з новими постачальниками природного газу закликав мешканців Донеччини заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников.

«Наразі щодня трохи більше 300 абонентів з Донеччини укладають нові договори на постачання побутового газу. Оскільки компанія «Донецькоблгаз» припинила постачання газу для населення, а «постачальник останньої надії» «Нафтогаз України» автоматично не стає постачальником, громадяни мають обрати собі постачальника у найкоротші терміни. Для укладання нового договору необхідний мінімальний пакет документів, а з більшістю постачальників угоду можна укласти дистанційно», - наголосив він під час наради щодо забезпечення газопостачання для побутових абонентів Донецької області, яка відбулася 27 жовтня.

Директор ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» Максим Рабінович розповів, що наразі на ринку присутні понад 50 компаній, які надають послуги з постачання природного газу.

«Найбільша перевага нової системи постачання газу у тому, що ви самі можете обрати постачальника виходячи з ціни чи сервісів, які він надає. Ви можете укладати угоду з компанією з будь-якого міста України і отримувати квитанції на оплату у зручний вам спосіб - сервісами «Укрпошти», на електронну пошту чи популярні месенджери», - зазначив Максим Рабінович.

Також під час наради були розглянуті питання оплати за спожитий газ протягом діяльності постачальника "останньої надії", переходу комунальних закладів до нових постачальників та організації взаємодії між органами місцевого самоврядування та "Нафтогазом". Денис Клюшников наголосив на необхідності проведення широкої інформаційної кампанії щодо важливості укладання нових договорів та збереження сталого газозабезпечення у осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, з 1 жовтня до 30 листопада (включно) 2020 року постачальник «останньої надії» забезпечує клієнтів газопостачальної компанії «Донецькоблгаз» природним газом. Так відбулося через те, що ПАТ «Донецькоблгаз» не зміг розрахуватися за об’єми газу, який він вже відібрав з газотранспортної системи в попередні періоди. Крім того, зазначений постачальник не замовив для своїх абонентів необхідний обсяг газу на жовтень.