портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: готовність сучасного велоспортивного комплексу у Лимані складає майже 90%

Опубліковано 15 липня 2021 року, 11:00

Готовність сучасного велоспортивного комплексу, який споруджується у Лимані в рамках президентської програми «Велике будівництво», складає майже 90%.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко сьогодні, 15 липня, під час робочої поїздки до Лиману оглянув хід будівництва велоспортивного комплексу.

Це дуже амбітний і значимий для області проєкт. Ще у 2014 році після окупації Донецька обласна спеціалізована ДЮСШ олімпійського резерву з велосипедного спорту переїхала до Лиману, однак умови для занять на новому місці залишали бажати кращого. Зведення велоспортивного комплексу допоможе у відновленні її повноцінної діяльності.

Будівельні роботи йдуть за графіком і вже готові майже на 90%. Загальна вартість будівництва становить понад 96 млн гривень, виділених із обласного бюджету. Основні статті видатків – будівництво сучасного BMX-треку та багатофункціонального гуртожитку для спортсменів, вихованців школи і тренерів.

Крім того, у гуртожитку можуть зупинитися і вболівальники, тому в ньому передбачено доступ і для маломобільних груп населення.

«Таких комплексів в Україні більше немає. Тут можна буде не тільки проводити обласні та всеукраїнські змагання, але й здійснювати підготовку національних команд. Працюємо!», - зазначив Павло Кириленко.