портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: на велотрасі ВМХ у Лимані бетонують віражі

Опубліковано 29 липня 2021 року, 14:39 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Добігає кінця спорудження сучасного комплексу з велосипедного спорту зі спеціалізованою трасою ВМХ у місті Лиман Донецької області, що відбувається в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Наразі на стартовій рампі встановили пневматичні ворота, відбувається бетонування віражів.

29 липня хід будівництва проінспектували заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. У спілкуванні з представниками підрядної організації ТОВ «БУДТЕХМАШ» було наголошено на чіткому дотриманні раніше затвердженого графіка виконання робіт.

Головним об’єктом є велосипедна траса BMX, яка включає стартову рампу заввишки 5 метрів, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віражі. Станом на сьогодні зроблено бетонування спуску стартової рампи, встановлено конструкцію пневматичних стартових воріт, для яких найближчими часом проведуть тестування. Завершується бетонування другого віражу, і протягом тижня аналогічні роботи мають виконати для першого й третього віражів. Із суглинку триває формування чотирьох прямих, серед яких максимально наближеними до готовності є друга та перша.

Поруч із треком споруджено триповерхову будівлю гуртожитку на 50 осіб – спортсменів, тренерсько-викладацького та суддівського складу. Медичний та масажний кабінети, тренажерний зал, конференц-зала, їдальня та кімнати для проживання облаштовано відповідними меблями та обладнанням. На об’єкті передбачили елементи доступності для маломобільних груп населення, зробили трибуни на 400 місць, зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей.

Коли роботи будуть завершені, велотраса BMX у Лимані першою в державі має отримати відповідну сертифікацію. Поява нового спорткомплексу дозволить вивести на якісно інший рівень навчально-тренувальний процес за участю вихованців Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту, а також збірної команди України, проводити змагання регіонального та національного рівнів.