портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: Оновлена школа у Красногорівці розпочала роботу

Опубліковано 01 вересня 2020 року, 12:46

Красногорівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2, що була відремонтована в рамках національного проєкту «Велике будівництво»,  розпочала роботу 1 вересня. 

Привітати школярів з початком нового навчального року та відкриттям оновленої школи завітали міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов та голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

«Завжди приємно їхати на Донбас. Тут завжди жили і  живуть люди які, закохані в працю, герої, опора і фундамент України. Я хочу побажати нашим дітям, які сьогодні ідуть до школи, успіхів, гарних вчителів та миру! Ми всі пам'ятаємо, що трапилось з цією школою - такого немає бути більше ніколи»,- наголосив Олексій Чернишов.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко також привітав учнів та освітян зі святом. «По-перше, я вдячний вам за ваш патріотизм та героїзм. Я дуже чітко розумію, що це за місце - Красногорівка, яка відстань до лінії зіткнення, які події відбувалися, і як не просто було керівництву школи зберегти цей колектив, зберегти цей настрій та посмішки, які я сьогодні бачу. Я вам дуже вдячний! Здоров'я всім, успіхів, комфортні умови для якісних знань у вас - ви їх оціните в процесі навчання» , - підкреслив очільник області.

Нагадаємо, в  результаті обстрілів  протягом 2014 – 2015 років будівля Красногогорівської школи була пошкоджена. 28 травня 2017 року під час потужного обстрілу міста було  пряме влучення в північне крило школи, будівля зазнала значних пошкоджень,  відбулася пожежа.

В рамках програми «Велике будівництво» у  Красногорівській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів №2  було проведено капітальний ремонт системи теплопостачання з влаштуванням модульної котельні, благоустрій та капітальний ремонт зовнішніх мереж,  капітальний ремонт (термомодернізація) будівлі. 

«Велике будівництво» — національний проєкт, ініційований президентом України Володимиром Зеленським. Він спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України включно з дорогами та такими соціально важливими об’єктами, як школи, дитячі садки та спортивні об’єкти.