портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: реконструкція басейну «Нептун» у Маріуполі триває згідно з графіком

Опубліковано 12 листопада 2021 року, 14:45

Реконструкція плавального басейну «Нептун» у Маріуполі, яка відбувається в рамках президентської програми «Велике будівництво», триває згідно з графіком, будівельна готовність складає 97%.

Басейн «Нептун» було побудовано та введено в експлуатацію у 1970 році. Це єдиний в області критий 50-ти метровий плавальний басейн (у м. Курахове працює відкритий 50-ти метровий плавальний басейн).

Фінансування робіт здійснюється коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури та коштів міського бюджету. Об’єкт реалізується в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Реконструкція триває згідно з графіком, будівельна готовність складає 97%. На сьогодні виконано роботи щодо укладки плитки в чаші басейну, завершується внутрішнє оздоблення приміщень, фарбування стін, монтаж вхідної групи споруди. Приведено у відповідність вимогам міжнародних федерацій довжину доріжок плавального басейну, висоту трамплінів для стрибків у воду. За найсучаснішими технологіями відбуватиметься очищення води та повітря. Внаслідок обладнання басейна елементами безбар’єрного доступу він матиме комфортні умови для занять плавців з інвалідністю.

Після завершення робіт об’єкт буде відповідати всім вимогам, необхідним для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань з не менш ніж п’яти олімпійських видів спорту. Це плавання, синхронне плавання, водне поло, стрибки у воду та стрибки на батуті.