портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: у селекційно-насіннєвому центрі у Лимані планують вирощувати 300 гектарів лісу щорічно

Опубліковано 28 вересня 2021 року, 10:30

Триста гектарів лісу щорічно планують вирощувати у селекційно-насіннєвому центрі, який будується у Лимані в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Центр створюється на базі ДП «Лиманський лісгосп». Він включатиме цех переробки та висівання насіння; теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою; майданчик дорощування сіянців; лісові насіннєві плантації, обладнання для тривалого зберігання насіння. Лісівники очікують, що першу партію саджанців з лиманського центру можна буде висадити вже в наступному році.

Наразі будівництво селекційно-насіннєвого центру добігає кінця. Після відкриття тут будуть працювати 10 людей, бо більшість функцій вирощування рослин будуть автоматизованими. Саджанці повністю адаптовані до кліматичних умов Донеччини. Над цією технологією працювали кілька років, щоб хвойні не потерпали від нестачі вологи.

«Центр будується з застосуванням шведських технологій. Переваги полягають у високій приживлюваності сіянців та у високій селекційній якості посадкового матеріалу», - зазначив директор ДП «Лиманський лісгосп» Олексій Приходько.