портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА має чіткий план модернізації системи водопостачання області

Опубліковано 28 вересня 2021 року, 11:45

Питання щодо модернізації системи водопостачання обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та Координаторка системи ООН в Україні, Координаторка з гуманітарних питань Оснат Лубрані.

Уряд та структури ООН вже восьмий рік поспіль надають допомогу мешканцям області, які потерпають від конфлікту, спричиненого збройною агресією Російської Федерації.

Особливо це стосується вирішення поточних проблем компанії «Вода Донбасу», яка забезпечує питною водою близько 4 млн жителів Донецької області, у тому числі українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Наразі Компанія знаходиться у критичному фінансовому та технічному стані. Розбалансована, зношена та частково зруйнована війною система водопостачання все частіше дає збій. Особливо це стосується міст, селищ та сіл, розташованих поблизу лінії зіткнення.

«Донецька обласна державна адміністрація має чіткий план модернізації компанії, щоб повною мірою забезпечити якісним сталим водопостачанням жителів області - по обидва боки лінії розмежування. Цей план невдовзі буде представлений у Києві - на конференції, у якій візьмуть участь представники РНБО України, центральних та регіональних органів влади, міжнародних організацій та донорів», - зазначив очільник області.

Інші новини за темою