портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині для поліпшення водопостачання та підвищення якості води проводяться ремонтні роботи на низці об’єктів

Опубліковано 09 жовтня 2021 року, 19:00

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко відвідав три об’єкти КП  Компанія “Вода Донбасу”,  де ведуться ремонтні роботи з метою поліпшення водопостачання та підвищення якості води.  

Йдеться про відповідні ремонтні роботи на об’єктах: 

- другий Донецький водопровід ПК 154+75-ПК242 діаметром 1000 мм на ділянці від 2-го до 3-го підйому;

- ділянку, де облаштовується гідроізоляція русла каналу "Сіверський Донець-Донбас" на землях Райгородської селищної ради 

- магістральний водогін діаметром 500 мм "Відгалуження до Слов'янських резервуарів". 

Роботи на усіх цих об'єктах ведуться коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету у частках 70 на 30 відсотків. 

В рамках проєкту з гідроізоляції русла каналу "Сіверський Донець-Донбас" ведеться розроблення ґрунту, улаштовується фільтруюча щебенева основа, йде підготовка до проведення бетонних робіт, споруджуються насипи. Усе - для того, щоб зміцнити конструкцію русла каналу та значно скоротити втрати води. Загальна вартість проєкту - 123  млн 473 тисячі гривень. Фінансування на цей рік становить понад 68 мільйонів гривень. 

За двома іншими  проєктами вже проведені земляні роботи, укладаються трубопроводи, встановлюються засувки та клапани, улаштовуються колодязі та бетонні конструкції, на завершальному етапі трубопроводи будуть промиті та продезінфіковані.

На заходи з капітального ремонту другого Донецького водопроводу на зазначеній ділянці загалом буде спрямовано 169 млн 800 тисяч гривень, у тому числі в цьому році - 103 млн 204 тисячі гривень.

Проєкт з капремонту магістрального водогону обійдеться державному та обласному бюджетам у понад 34 млн грн. Роботи по ньому планується завершити вже цього року. 

“Ремонти цих ділянок дадуть можливість значно скоротити число поривів та аварійних ситуацій, а значить, досягти більш стабільного водопостачання”, - зазначив очільник області.

Інші новини за темою