портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Завершено ремонт на Другому Донецькому водопроводі: водовід заповнюється

Опубліковано 16 квітня 2021 року, 10:10

Фахівці КП «Вода Донбасу» вранці 16 квітня завершили ремонтні роботи на водоводі діаметром 1400 мм на ділянці між другим і третім підйомами Другого Донецького водопроводу на двох пікетах. 

Роботи проводили аварійно-відновлювальні бригади Слов'янського РВУ. Дві бригади в складі 26 осіб - машиністи екскаватора, трактористи, зварювальники, слюсарі безперервно працювали протягом доби.

В ході робіт на пошкоджені ділянки наклали металеві сегменти розмірами 4 м х 300 мм і два сегменти - 600 мм х 300 мм.

На цей час водовід запущено. 

Нагадаємо, що порив  було виявлено  о 00:30 15 квітня на ділянці між другим та третім підйомом Другого Донецького водогону.  З 01:00 для проведення ремонтних робіт на водогоні було скорочено подачу води в містах Слов’янськ, Краматорськ та Дружківка, припинено водопостачання м. Костянтинівка (частково) та 3-х населених пунктів Торецької ТГ. 

Через аварію на водоводі були підтоплені підвали, вигрібні ями в приватних будинках, розташованих в провулках Кронштадський і Григорія Сковороди у мікрорайоні Черевківка (м. Слов’янськ). Зазначені будинки перебувають в санітарно-захисній зоні Другого Донецького водопроводу, який був побудований в 1970-1980 роки. Також вода розмила ґрунтову дорогу.

За минулу добу було отримано 64 заявки на відкачування води, яке проводилось силами міської влади та частково -  КП «Вода Донбасу».

Сьогодні частково вже проведено відновлення ґрунтової дороги вздовж будинків (працювали грейдери). Основні роботи по відновленню елементів благоустрою (повна засипка котловану, повне відновлення дороги) плануються з понеділка.

Інші новини за темою