портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Входження суб’єктів відносин у сфері теплопостачання в опалювальний період 2018-2019 років

Опубліковано 28 листопада 2018 року, 14:20

Інспекція Держенергонагляду у Донецькій області, в межах своїх повноважень, здійснює державний нагляд за підготовкою суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та його проходженням.

Підготовка теплових господарств всіх установ та організацій до опалювального сезону здійснюється у відповідності до вимог «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду» затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України і Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 № 620/378 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 31.12.2008 за № 1310/16001.

Протягом періоду підготовки до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років теплопостачальні підприємства та соціально-важливі споживачі виконали необхідний комплекс робіт з підготовки систем теплопостачання для забезпечення своєчасного початку та сталого проходження опалювального сезону.

За результатами виконаних робіт представниками інспекції взято участь у роботі комісій суб’єктів господарювання з перевірки готовності теплових господарств до роботи в опалювальний період 2018-2019 років та підписано акти готовності до роботи в ОЗП.

Опалювальний сезон у містах та населених пунктах Донецької області розпочинався на підставі прийнятих органами місцевого самоврядування рішень/розпоряджень щодо початку опалювального сезону 2018-2019 років та за умови технічної готовності теплоенергетичного устаткування до опалювального сезону та відповідних середньодобових температур зовнішнього повітря. В першу чергу підключались лікарні та дошкільні навчальні заклади.

У більш пізні строки включались системи опалення за ініціативою вищих навчальних закладів (з метою економії коштів) і загальноосвітніх закладів у зв’язку з проведенням канікул.

Особливим проблемним питанням на початку опалювального періоду 2018-2019 років стала невирішеність питання з газопостачанням котелень. На момент пуску котелень, не зважаючи на укладені ОКП «Донецьктеплокомуненерго», ТОВ «Бахмут-енергія», КВП «Краматорська тепломережа» та іншими теплопостачальними підприємствами Донецької області договори на поставку газу  і отримані ліміти на споживання природного газу, ПАТ «Донецькоблгаз» не дозволило подачу газу на котельні цих підприємств.

Таким чином виробничі одиниці ОКП «Донецьктеплокомуненерго», ТОВ  «Бахмут-енергія», КВП «Краматорська тепломережа» та інші теплопостачальні підприємства Донецької області  не змогли вчасно подати теплоносій до систем центрального опалення споживачів теплової енергії. Питання щодо відновлення газопостачання по окремим теплопостачальним підприємствам вирішилось тільки наприкінці жовтня.

На сьогодення в Донецькій області включено до роботи всі котельні та теплову енергію отримують 100% соціально-важливих споживачів.

  • З початку опалювального періоду інспекцією Держенергонагляду у Донецькій області здійснюється контроль та моніторинг аварійності на теплових установках і мережах в розрізі адміністративно – територіальних одиниць Донецької області.
  • На сьогоднішній день аварійних ситуацій та порушень режимів теплопостачання не відбувалось.


Інспекція Держенергонагляду у Донецькій області