портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вибори на Донеччині не дали місцевій владі «свіжої крові»

Опубліковано 09 грудня 2020 року, 18:15

Вибори у Донецькій області не дали очікуваного перезавантаження місцевої влади. Про це начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької облдержадміністрації Тетяна Тюріна сказала під час панельної дискусії «Місцеві вибори 2020: моніторинг та рекомендації для України» на П’ятому Форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».

Вона в цілому позитивно оцінила перебіг місцевих виборів-2020, але відзначила, що очікування від них були дещо вищі. «Вибори, насамперед, не дали «свіжої крові» – представників громадськості, волонтерів. Жоден член громадської ради не обрався. З позитивного би відзначила результати у Маріуполі, Дружківці, Часів Ярі. Люди повинні усвідомити, що влада – це вони», - наголосила Тетяна Тюріна.

Також вона зазначила, що громадські активісти мають досить обмежений доступ до медіа.

За словами Тетяни Тюріної, підвищення рівня медіаграмотності могло б суттєво вирішити цю проблему, тому наступного року управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю запустить проєкт «Школа журналістики імені Юрка Матущака», одним з напрямків якого буде медіаграмотність.

Начальник управління впровадження реформ місцевого самоврядування департаменту економіки Донецької ОДА Наталія Чукова під час дискусії зазначила що місцеві вибори стали підсумковими після створення громад, але з міркувань безпеки у низці громад вздовж лінії зіткнення вони не відбулися. До новостворених районних рад обрано 246 депутатів. Наталія Чукова відзначила, що на місцевих виборах зафіксована низька явка, бо якась частина виборців вирішила  не приходити на виборчі дільниці через пандемію COVID-19.