портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась нарада з питань готовності системи виплати громадянам житлових субсидій в опалювальний сезон

Опубліковано 13 вересня 2022 року, 16:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

12 вересня поточного року під головуванням голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової у режимі відеоконференції відбулась нарада, в якій взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Токарева та заступник директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Соловей.

На нараді в порядку контролю обговорено питання щодо стану готовності системи виплати громадянам житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в зимовий період.

Представники Міністерства соціальної політики України повідомили про запровадження нового алгоритму в адмініструванні житлових субсидій і пільг, який забезпечить сервісний підхід під час надання соціальної підтримки та покращить умови обслуговування громадян.

Зокрема, планується передання органам Пенсійного фонду України функцій із призначення та нарахування надання житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

При цьому, призначення житлових субсидій на опалювальний період 2022-2023 років буде здійснено управліннями соціального захисту населення в автоматичному режимі, без звернення громадян, в жовтні місяці поточного року для понад 80 тисяч домогосподарств.

Тобто, під час зміни алгоритму адміністрування системи надання житлових субсидій і пільг громадяни будуть продовжувати отримувати гарантовані державою виплати.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації