портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Рівному обговорили шляхи вирішення проблем переселенців з Донеччини

Опубліковано 13 вересня 2022 року, 15:51 , Донецький обласний центр зайнятості

13 вересня у Рівному представники служби зайнятості Донеччини взяли участь у інтеграційній зустрічі для внутрішньо переміщених осіб. Організаторами заходу стали ГО «Рівненська обласна організація «Українська асоціація маркетингу» та Департамент соціальної політики Рівненської міської ради в партнерстві з Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні.

В ході тригодинної зустрічі учасники обговорили нагальні проблеми переселенців, що опинились у Рівному та області, і можливі шляхи їх подолання, зокрема, в сфері працевлаштування, організації та релокації бізнесу, здобуття освіти, правового захисту та ін. Для зразка представники у своєму виступі висвітлили діяльність переміщених центрів зайнятості Донецької області щодо надання безробітним землякам допомоги в пошуку роботи та професійному навчанні, а релокованим підприємцям – в підтримці у вигляді надання компенсацій при працевлаштуванні ВПО та оперативного підбору персоналу на їх замовлення.

Підводячи підсумки, всі учасники заходу зазначили, що наразі багато роботи проводиться в напрямку допомоги переселенцям з боку державних інституцій, комерційних і некомерційних організацій, та іноземних партнерів. Для досягнення максимальних результатів усі установи продовжуватимуть об’єднувати свої сили та підключати до справи незадіяні раніше стратегічні ресурси.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості

Інші новини за темою