портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась нарада з питань виділення земельної ділянки для обслуговування об’єкта культурної спадщини національного значення у селі Нескучному

Опубліковано 19 квітня 2021 року, 17:07 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Нарада з питань виділення земельної ділянки для обслуговування об’єкта культурної спадщини національного значення «Садиба діяча театру, одного із фундаторів МХАТ В.І. Немировича-Данченка» відбулась під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної сьогодні, 19 квітня.

У березні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало прийом заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми «Велике будівництво».

Офісом Президента України до орієнтовного переліку проєктів для участі у конкурсному відборі на 2021 рік від Донецької області внесений проєкт з реставрації пам’ятки історії національного значення «Меморіальний музей-садиба В.І. Немировича-Данченка та М.О. Корфа», охоронний номер 050002-Н.

Для збереження пам’ятки національного значення, розвитку туристичного потенціалу садиби, з метою участі у проєкті Міністерства культури та інформаційної політики України «Велика реставрація», необхідно вирішити питання щодо розподілу земельної ділянки.

Додатково:

У 1992 році з метою збереження пам’ятки  в садибній будівлі було розміщено Меморіальний музей-садиба В.І. Немировича-Данченка та М.О. Корфа, який є відділом Донецького обласного краєзнавчого музею. Музей присвячений життю та творчості двох видатних особистостей ХІХ - поч. ХХ сторіччя: Миколі Олександровичу Корфу – відомому діячу народної освіти ХІХ ст., і Володимиру Івановичу Немировичу-Данченку – видатному режисеру, драматургу та театральному реформатору, одному із засновників МХАТу.

Меморіальний музей-садиба знаходиться за адресою: с. Нескучне, вул. Немировича-Данченка, буд. 46, Великоновосілківський район.