портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася прем'єра вистави «Тут жили поети»

Опубліковано 16 жовтня 2023 року, 11:33 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

15 жовтня 2023 року відбулася нова пластично-поетична вистава «Тут жили поети» Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру (м. Ужгород).

Режисером та художником вистави є заслужена артистка України Людмила Колосович. Пластичне рішення створила педагог із пластики, яка проживає в США та дистанційно працює з театром, Наталія Каспшишак.

Вистава складається з творів молодих українських поетів, які народжують нову творчу генерацію нашої країни. Зокрема, це вірші молодих митців із Маріуполя — Максима Грабовського та Максима Чумака, які є журналістами регіонального телеканалу «Донбас» і зараз служать у лавах Збройних сил України. Також у виставі використано поетичні твори Валерії Суботіної на псевдо Нава, яка перебувала в оточенні на «Азовсталі» та в полоні, Олени Васильченко з Одеси, вірші якої про війну відображають почуття кожного українця.

Створюючи проєкт «Тут жили поети», працюючи над поетичним словом, над пластикою тіла в поєднанні з сучасним музичним оформленням, театр ставив собі за мету познайомити глядача з творчістю митців, за якими наше майбутнє. Надзвичайно вдало, що у виставі працюють переважно молоді актори, яких дуже захопила та надихнула ця робота.

Дякуємо глядачам за емоції, оплески та підтримку нашого театру!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації