портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась зустріч з метою надання рекомендацій щодо врахування потреб та пріоритетів жінок та дівчат в умовах конфлікту

Опубліковано 16 грудня 2020 року, 15:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Надання рекомендацій щодо врахування потреб та пріоритетів жінок та дівчат в умовах конфлікту обговорили під час зустрічі 16 грудня в форматі ZOOM-конференції.

Зустріч пройшла за участю заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної, представників департаменту соціального захисту населення, департаменту освіти і науки, департаменту охорони здоров’я та управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.            

Заступник голови облдержадміністрації підкреслила важливість локалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року на обласному рівні та включення до нього дій, потреб і пріоритетів жінок з місцевих громад з врахуванням їх віку, статі, місця проживання, категорії вразливості та залучення громадських організацій і груп самодопомоги, які проживають у зоні конфлікту.

Також, Юлія Костюніна зазначила, що у січні 2021 року буде прийнято обласний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

«Круглий стіл» було спрямовано на обговорення рекомендацій щодо заходів до нового обласного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Донецькій області.

Захід проведено Запорізьким благодійним фондом «Єдність за майбутнє» спільно зі Структурою ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) за фінансової підтримки Європейського Союзу.