портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася онлайн-нарада проєкту «Локалізація порядку денного «Жінки, мир, безпека» шляхом адвокації розробки\оновлення місцевих планів дій 1325 в деокупованих громадах та громадах в зоні бойових дій Донецької області»

Опубліковано 16 серпня 2023 року, 22:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

16 серпня відбулася онлайн-нарада проєкту «Локалізація порядку денного «Жінки, мир, безпека» шляхом адвокації розробки\оновлення місцевих планів дій 1325 в деокупованих громадах та громадах в зоні бойових дій Донецької області».

Під час наради презентовано результати проведених фокус-груп у Лиманській, Краматорській, Дружківській, Святогірській та Олександрівській військових адміністраціях. Тематикою фокус груп було виявлення потреб цільових груп Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». За результатами фокус-груп виявлено безліч безпекових викликів. За словами учасниць: «Нас відкинуло назад у минуле. Зруйновано і пошкоджено все, що будували багато років», «Інфраструктура не працює, бо зруйнована внаслідок бойових дій», «Громада надає всі послуги, які тільки можливо, вкладає всіх зусиль, але в такому обсязі, в якому вони надавались до війни, їх не має через небезпеку і складність логістики», «Відсутність доступного і якісного для населення громади мобільного зв’язку та інтернету» та інше. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що якщо ми бачимо проблеми, то обов’язково спільними зусиллями їх легше вирішувати. Усі порушенні питання стануть підґрунтям для складання дієвих місцевих плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека» задля безпеки та відновлення.

Також надано методичні рекомендації щодо створення робочих груп по створенню/оновленню місцевих планів дій 1325.

За інформацією  управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації