портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася перша робоча нарада радників / радниць з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Опубліковано 02 червня 2023 року, 14:14 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

2 червня 2023 року під головуванням Юлії Костюніної, заступниці голови Донецької облдержадміністрації, відбулася перша робоча нарада радників / радниць з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Робочу нараду провела Тамара Лук’янчук, радниця з гендерних питань голови Донецької облдержадміністрації.

Про Національну мережу радників / радниць з гендерних питань та пріоритетні завдання презентувала Галина Жуковська, старша референтка Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Про досвід роботи, як радниці з гендерних питань голови Краматорської міської ради, досягнення та труднощі під час війни розповіла Лілія Кісліцина, президентка ГО SMARTA, координаторка Коаліції 1325 Донеччина, радниця з гендерних питань Краматорської міської ради.

Про Типове положення про радника з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі доповіла Інна Чечеба, головна спеціалістка – юрисконсультка управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Участь у заході взяли представниці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, радниці і радники з гендерних питань та уповноважені особи (координатори) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі органів місцевого самоврядування.

Для довідки: На обласному рівні призначено радницю з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та 14 радників/ць з гендерних питань на місцевих рівнях. Створено 5 гендерних профілів у Бахмутській, Сіверській, Дружківській, Лиманській та Краматорській військових адміністраціях.

19 квітня 2023 року розпорядженням голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації № 146/5-23 затверджено оновлений план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області, який підкреслює важливу роль жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також про активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень.

Також, затверджено 9 місцевих планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 на період до 2025 року з урахуванням рекомендацій, наданих представницями/представниками громадських організацій та груп самодопомоги. На сьогодні військовими адміністраціями проводиться робота щодо розроблення та оновлення місцевих планів дій 1325.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації