портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представниця Донеччини взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції для директорів обласних бібліотек для дітей

Опубліковано 26 жовтня 2023 року, 15:46 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

З 25 по 27 жовтня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція для директорів обласних бібліотек для дітей під назвою "Бібліотеки для дітей в культурно-освітньому просторі України: перспективи та шляхи розвитку в умовах війни". Ця щорічна подія об'єднала керівників обласних дитячих бібліотек з усіх областей України, включаючи директора КЗК «Донецька обласна бібліотека для дітей» - Юлію Василенко.

Зустріч проходила на кількох локаціях: на базі обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради та Публічної бібліотеки з філіями Бердичевської міської ТГ.

Серед запрошених гостей на заході були присутні: Р. Карандєєв, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України, Б. Червак, перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Брюс Едвардс, Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні, а також директори видавництв "Авіаз", "Ліра-К", представники місцевої влади.

Цей захід став важливою подією для бібліотечної галузі, яка підкреслила важливу роль бібліотек для дітей в культурно-освітньому просторі України, особливо в умовах війни. Це місце обміну ідеями та найкращими практиками, мета яких - забезпечити дітям доступ до якісної літератури та виховувати молоде покоління в дусі толерантності, розуміння та патріотизму. На конференції також обговорювалися питання розвитку психологічної підтримки дітей, ментального здоров'я користувачів, залучення дітей до книги та читання. Актуальним був виступ Юлії Василенко, яка поділилася з присутніми досвідом роботи обласної бібліотеки у власному проєкті «Бібліотека в валізі». Пані Юлія також говорила про залученість користувачів регіону до творчості та інтерактивного спілкування у віртуальному бібліотечному середовищі. Цей досвід став важливим внеском у розвиток бібліотечної сфери та цінним ресурсом для бібліотечної спільноти країни.

Крім робочих моментів, учасниками заходу була створена вишивана мапа України, яка символізувала кожен регіон та його неповторність. Донеччина зайняла своє особливе місце на цій мапі, відображаючи свою унікальність.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації