портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулось пленарне засідання обласної конференції за результатами освітньо-виховного заходу «Екологічними стежками рідної України»

Опубліковано 23 листопада 2016 року, 18:26

23 листопада 2016 року у Святогірську відбулось пленарне засідання обласної конференції за результатами освітньо-виховного заходу «Екологічними стежками рідної України». Конференція проводиться Донецьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді та Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром під егідою департаменту екології та природних ресурсів і департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Юних учасників заходу привітав директор департаменту екології та природних ресурсів Сергій Натрус. Він зазначив, що екологічна освіта – одно з пріоритетних напрямів діяльності  департаменту, адже молоде покоління вже сьогодні всебічно повинно долучитися до процесу охорони довкілля, бо саме від їх обізнаності, екологічної освіченості та почуття відповідальності залежить яким буде майбутнє і нашого регіону, і всієї країни.

Серед  позитивних аспектів цього заходу Сергій Петрович відзначив те, що було створено платформу для конструктивного міжрегіонального спілкування молодих людей з різних куточків України, які почувають себе відповідальним за стан довкілля та мають намір знайти шляхи вирішення локальних і глобальних екологічних проблем.

Він виразив упевненість, що реалізація таких проектів є запорукою підвищення екологічної свідомості молоді, патріотизму, любові до рідної землі, об’єднанню зусиль заради екологічно безпечного майбутнього. «Голова Донецької облдержадміністрації Павло Іванович Жебрівський підтримує ініціативи у цьому напрямку, і наступного року можна чекати не тільки продовження проекту, але й того, що буде виділено більше коштів на його реалізацію, охоплено набагато більше дітей та регіонів України», - підкреслив Сергій Натрус.

У своєму вітанні директор департаменту освіти і науки Надія Оксенчук виразила сподівання, що ті роботи та дослідження, які діти представили на конференції, стануть справжнім внеском в розвиток науки, принесуть користь суспільству та надихнуть юних дослідників на нові досягнення.

В ході конференції перед гуртовцями виступили представники НПП «Святі гори» та «Меотида», РЛП «Краматорський» та «Клебан-Бик». Кожен з них із захопленням розповів про свій парк, про унікальність флори, фауни та ландшафту, запросив дітей до цих чарівних куточків Донечини.

Найзмістовнішим моментом засідання стали виступи дітей – учасників подорожей по Західній Україні. Вони не тільки поділилися своїми враженнями, а й представили результати своїх досліджень, тематика яких стосувалася екології, етнографії, краєзнавства.

Всі дитячі роботи організатори об’єднали у спеціальному альманахі "ЕКОЛОГІЧНИМИ СТЕЖКАМИ РІДНОЇ УКРАЇНИ - ОЧИМА МОЛОДІ".

Крім пленарного засідання програма конференції включає також роботу дітей по тематичним секціям «Фауна національних природних парків України», «Навколишнє природне середовище та рослинність національних природних парків України», «Етно-культурні регіональні особливості України», «Екотуризм: його можливості та ресурси», різні конкурси та  екскурсію до Національного природного парку «Святі гори».

Для довідки:

Освітньо-виховний захід «Екологічними стежками рідної України» проходить під егідою департаменту і департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Метою цього заходу є пропаганда охорони навколишнього середовища, розвиток в учнівської та студентської молоді екологічної свідомості, патріотизму, любові до рідного краю, поваги до народних звичаїв, традицій і культурних цінностей, формування сучасного світогляду з питань збереження природи, залучення суспільства та громадськості до планування та реалізації заходів щодо збереження природних та краєзнавчих багатств країни.

В ході проведення заходу в еколого-краєзнавчу експедицію до Національних природних парків України, які розташовані на території Львівської, Івано-Франківської та Волинської областей, з 21 по 28 жовтня 2016 року вирушили вихованці Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. А з 22 по 31 жовтня 2016 року вихованці Донецького обласного еколого-натуралістичного центру гостили у своїх колег на Закарпатті. Юні любителі природи відвідали значні пам’ятки природи, історії та культури цих регіонів, провели природознавчі дослідження, поспілкувалися з ровесниками-однодумцями, поділилися досвідом. Всього  у заході взяли участь більше 160 осіб.

Підсумком проекту стала обласна конференція у Святогірську.

DSC01687 DSC01694 DSC01709 DSC01718 DSC01721 DSC01736 DSC01737 DSC01738 DSC01739 DSC01741 DSC01750 DSC01751 DSC01778

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Інші новини за темою