портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання Донецької ОВА з Днем працівника природно-заповідної справи

Опубліковано 07 липня 2022 року, 10:10

7 липня в Україні відзначають день професійного свята працівників сфери формування та забезпечення функціонування національної мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду та системи міжнародних природоохоронних територій – Днем працівника природно-заповідної справи.

Розвиток природно-заповідної справи є одним з провідних напрямів екологічної стратегії Донеччини. У 2021 році та на початку 2022 року на території області було  створено 10 об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, а згідно з Указом Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО збільшено площу національного природного парку «Меотида» більш ніж на 580 га.

Представниками професії протягом багатьох років проведено величезну роботу та створено систему, що зберігає найцінніші та найчарівніші природні куточки нашої країни. 

Завдяки комплексному та всебічному підходу розвитку природно-заповідної справи на Донеччині сьогодні матеріально-технічна база регіональних ландшафтних парків робить і свій внесок у наближення перемоги, допомагаючи українським захисникам боронити нашу землю від окупантів.

Через повномасштабне вторгнення росії та обстріли окупантів сьогодні території та об'єкти природно-заповідного фонду Донеччини зазнають негативного впливу, частина з них нажаль опинилась на тимчасово окупованій території. 

Але ми віримо в ЗСУ і знаємо, що повернемо під контроль кожний сантиметр української землі. А російська армія понесе покарання за всі свої дії.

Дякуємо тим, хто береже красу нашої області.  Кожен з Вас заслуговує на щиру вдячність за сумлінну роботу у збереженні найцінніших природних комплексів для наступних поколінь українців. 

Перемоги і миру вам! Наснаги та натхнення у вашій справі! 


З повагою, команда Донецької обласної військової адміністрації

Інші новини за темою