портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Активні дії – успішне працевлаштування: як переселенка з Мар’їнського району знайшла роботу в Києві

Опубліковано 07 липня 2022 року, 10:02

Успішним прикладом актуального вислову служби зайнятості «Роботу знайде той, хто її шукає!» стало працевлаштування безробітної Надії Глушко. За допомогою у пошуку роботи вона звернулась до Мар’їнського районного центру зайнятості наприкінці 2021 року. Разом із кар’єрним радником Надія склала індивідуальний план працевлаштування, брала активну участь у ZOOM-семінарах. Дівчина має вищу освіту за спеціальністю «Адміністратор». Працювала продавцем продовольчих товарів, адміністратором, контролером-приймальником. У квітні Надія із неповнолітніми дітьми змушена була залишити рідну домівку і переїхати до Києва. Але протягом всього періоду продовжувала дистанційно працювати з кар’єрним радником за індивідуальним планом працевлаштування, узгоджувала з ним свої дії щодо пошуку роботи. Разом з фахівцями вона склала резюме та розмістила його на сайтах пошуку роботи, заповнювала анкети в магазинах.

Кар’єрний радник запропонувала Надії розглянути вакансію оператора поштового зв’язку в одному з відділень «Укрпошти» міста Києва. Досвіду роботи за цією професією Надія не мала, натомість мала велике бажання працевлаштуватись і готовність вчитися новому.

Наприкінці червня Надія Глушко працевлаштувалась за направленням центру зайнятості до Київської міської дирекції АТ "Укрпошта" оператором поштового зв’язку. Згодом вона розповіла кар’єрному раднику, що швидко адаптуватися до нових умов праці їй допоміг професійний досвід, якого вона набула за останнім місцем роботи. Працюючи контролером-приймальником, Надія не тільки виконувала обов’язки з прийому та зберігання товарів, але й опанувала програму 1-С, покращила свої навички роботи з ПК. Переймаючи знання в колег, вона тоді не знала, наскільки корисним виявиться цей досвід. Зараз Надія продовжує опановувати нові навички на робочому місці.

Всеукраїнська база вакансій на Telegram каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» worknowdcz - https://qrfy.mobi/p/IBxJj8X.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/3tay5Se.

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості

Інші новини за темою