портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулось засідання обласної робочої групи з питань системної методологічної підтримки впровадження реформ у громадах

Опубліковано 17 червня 2021 року, 15:41 , Департамент економіки облдержадміністрації

Спільне засідання обласних робочих груп з питань системної методологічної підтримки впровадження реформ у громадах Донецької та Луганської областей відбулось під головуванням перших заступників голів Донецької та Луганської облдержадміністрацій Ігора Мороза та Олексія Смірнова відповідно в онлайновому режимі 17 червня.

У заході взяли участь представники Донецької та Луганської облдержадміністрацій, до компетенції яких відносяться питання економічного розвитку, фінансового забезпечення та організації внутрішнього контролю, експерти Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру, а також посадові особи органів місцевого самоврядування територіальних громад Донеччини та Луганщини, відповідальні за організацію системи внутрішнього контролю у місцевих фінансових органах.

На початку зустрічі директор департаменту економіки Донецькій облдержадміністрації розповів про порядок здійснення внутрішнього контролю на регіональному рівні. Під час свого виступу Геннадій Мар’яненко наголосив, що якісне функціонування системи внутрішнього контролю є дієвим інструментом для забезпечення законного та ефективного використання ресурсів та досягнення установою визначених мети та цілей.

Експерти Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру презентували узагальнені результати оцінки систем внутрішнього контролю у фінансових органах місцевих рад і військово-цивільних адміністрацій територіальних громад Донецької та Луганської областей.

Наприкінці засідання працівники органів місцевого самоврядування підкреслили актуальність розробки посібника «Модель внутрішнього контролю в місцевому фінансовому органі на рівні ОМС» та подякували всім причетним до впровадження та удосконалення систем внутрішнього контролю на місцевому рівні.