портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулося засідання Національної ради з питань раннього втручання

Опубліковано 08 жовтня 2021 року, 17:32 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Засідання Національної ради з питань раннього втручання  під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Бориса Лебедцова відбулося в Клубі Кабінету Міністрів України у онлайновому форматі 8 жовтня. 

Під час засідання Національної ради обговорювалися  нагальні питання запровадження в  Україні послуги раннього втручання та шляхи їх вирішення (інформування населення про надання послуги раннього втручання, визначення на державному рівні статусу існуючих тренерів з раннього втручання (26 фахівців), які можуть готувати команди раннього втручання для надання послуги згідно з європейськими стандартами її надання, джерела фінансування послуги раннього втручання).

Представники міжнародних організацій, які опікуються питанням впровадження в Україні послуги раннього втручання, зазначили, що останнім часом уряд України вживає заходи, спрямовані на захист дітей раннього віку з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень, підтримку батьків, законних представників таких дітей і забезпечення найкращих інтересів дитини. 

Розроблено проєкти постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про центр раннього втручання» та наказу Міністерства соціальної політики України  «Про затвердження Типової програми навчання (підвищення кваліфікації)  спеціалістів і фахівців, задіяних в управлінні системою раннього втручання», по яких на сьогодні відбувається процедура погодження.

У вересні поточного року Кабінетом Міністрів України затверджено план заходів щодо реалізації Концепції створення та розвитку системи раннього втручання до 2026 року.