портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулося засідання регіональної координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми

Опубліковано 22 червня 2023 року, 16:44 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

22 червня 2023 року у м. Дніпро під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Юлії Костюніної відбулося перше засідання оновленого складу регіональної координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми. Засідання проводилось у змішаному форматі. Участь у ньому взяли радниця патронатної служби голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, представники / представниці структурних підрозділів облдержадміністрації, громадської організації «Альянс за громадянські права», Краматорської районної військової адміністрації, Східного регіонального управління державної прикордонної служби України, Головного управління Національної поліції в Донецькій області, громадських організацій та міжнародних об’єднань, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

На порядок денний було винесено питання про хід виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми» у Донецькій області.

Під час засідання презентовано проєкт «Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства, а також тих, чиї права були порушені внаслідок війни, у Донецькій області», який реалізовується громадською організацією «Альянс за громадянські права» за сприяння Донецької облдержадміністрації, за підтримки МОМ та фінансування Агентства США з міжнародного розвитку USAID та Міністерств закордонних справ Норвегії.

Також розглянули питання про організаційні заходи з підготовки пакету документів на встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та про механізм перенаправлення, виявлення випадків та підтримку осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації