портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся форум громадянського суспільства «Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України»

Опубліковано 31 травня 2023 року, 15:55 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

30 травня 2023 року відбувся форум громадянського суспільства «Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України» у м. Київ.

Метою форуму було об’єднати і скоординувати громадянське суспільство у розробці спільного плану дій для Перемогу і Відновлення.

До участі долучилися представники / представниці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, Донецького обласного соціального центру матері та дитини, управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради та представниці Коаліції 1325 Донеччина.

Під час форуму проведено змістовні дискусії; інтерактивні, мистецькі виставки; презентації можливостей донорських організацій; воркшопи та майстерні; показ документальних стрічок тощо.

Основні теми, які обговорювалися:

📎наближення Перемоги: адвокація збройної та фінансової підтримки України, протидія гібридній агресії, справедливе покарання за воєнні злочини;

📎раннє відновлення: соціальна згуртованість і контроль процесу відбудови з боку громадянського суспільства.

Економіка: адвокація реформ з лібералізації економіки; зміщення фокусу на підтримку бізнесу, а не його карання; економічна просвіта;

📎демократія: участь громадян у прийнятті рішень, розвиток культури волонтерства;

📎національна ідентичність і культура: що відбувається з національною ідентичністю українців і роль культурного розмаїття;

📎партнерство на місцевому рівні: ДНК громади, як бути різними і єднатись на рівні країни;

📎людський капітал: демографічна криза і чи існують ризики в тому, що українці легко асимілюються за кордоном.

Форум об’єднав громадські та благодійні організації, волонтерські ініціативи, гуманітарні штаби, міжнародних партнерів, українські фонди та донорів, органи місцевого самоврядування та центральні органи виконавчої влади, медіа, бізнес і всіх небайдужих проактивних громадян.

Доля українців та України вирішується наживо, в цю хвилину, і ми є свідками цих історичних процесів. Майбутнє примарне, ми втратили спроможність планувати своє особисте життя, чи можемо спроєктувати майбутнє країни? Не лише можемо, але маємо це робити! 

Ми всі маємо непохитну віру у перемогу, але віри замало, потрібні дії, тому перший вектор – наближаємо перемогу (адвокація зброї, міжнародна коаліція, боротьба з пропагандою). Другий вектор – раннє відновлення тих сфер, які потребують швидкої підтримки (люди, критична інфраструктура, безпека у всіх сферах). Третій вектор – модернізація – ми не прагнемо відбудувати те, що непотрібно і було неефективне, ми хочемо змін, реформ і модернізації.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації