портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся перший раунд переговорів між Донеччиною та штатом Нью-Йорк (США) про побратимство

Опубліковано 08 січня 2024 року, 22:10

Перший раунд переговорів між Донеччиною та штатом Нью-Йорк (США) про побратимство відбувся 8 грудня. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. 

Очільник області зазначив, що це важливий крок для майбутнього відновлення та подальшого розвитку Донеччини. 

"Подякував пану Сеггосу та пану Бірману за особисту безпосередню участі у доставці допомоги нашим військовим на передову. Мені відомо, що пан Сеггос бував у містечку Нью-Йорк Донецької області. Хочу звернути увагу, що це історична назва міста, яка була повернута йому декілька років тому. США - це країна, що найбільш потужно надає допомогу Україні – як військову так і гуманітарну. Ми отримуємо її від Уряду США, від USAID, від міст-побратимів та звичайних американців – волонтерів", - зауважив Вадим Філашкін. 

Він також повідомив, що міста Лиман, Святогірськ та Краматорськ вже мають побратимство з містами штату Конектикут, а Сіверська та Дружківська громади зараз ведуть перемовини щодо побратимства. 

"Для нас має величезне значення та допомога, яку надають міста-побратими, але більше для нас важливо, що це побратимство є додатковим елементом визнання легітимності та українського майбутнього наших міст. Публічним підписанням меморандумів про співпрацю міста США підтверджують, що вони визнають абсурдною та незаконною спробу росії зробити Донецьку область своєю власністю", - наголосив голова Донецької ОДА. 

Вадим Філашкін також висловив вдячніть керівництву штату Нью-Йорк за увагу до нашого регіону, а також обережний оптимізм щодо підписання меморандуму та сподівання на подальшу спільну роботу.