портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся семінар для представників територіальних громад Донеччини

Опубліковано 24 листопада 2021 року, 17:47 , Департамент економіки облдержадміністрації

Онлайновий семінар для представників органів місцевого самоврядування територіальних громад провели департамент економіки облдержадміністрації спільно з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації сьогодні, 24 листопада.

На початку заходу представники департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації розповіли про порядок укладання публічних договорів на надання житлово-комунальних послуг, особливості законодавчих змін у сфері надання послуг з поводження з побутовими відходами та врахування положень Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років при формування тарифів на теплову енергію.

Представник департаменту капітального будівництва облдержадміністрації поінформував присутніх щодо дозвільної документації, зазначивши важливість введення єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, яка має показувати весь життєвий цикл будівництва об'єкту: починаючи з отримання містобудівних умов та обмежень та закінчуючи його введенням в експлуатацію. Передбачено, що більшість інформації та документації, необхідної для ведення будівництва, буде створюватися відповідними суб'єктами саме в цій системі, що дозволить централізувати та стандартизувати дані з багатьох розрізнених джерел інформації.

Наприкінці зустрічі управління містобудування та архітектури облдержадміністрації представило доповіді про комплексний план просторового розвитку території територіальної громади та створення інклюзивного життєвого середовища в ній, як одного з важливих компонентів формування сучасного громадського простору.

Представники органів місцевого самоврядування активно долучились до обговорення питань семінару та зазначили, що отримані знання застосують у своїй практичній діяльності при реалізації повноважень.